Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Σκληρό μήνυμα Ερντογάν προς Μακρόν: «Θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης»

Σκληρή κριτική απέναντι στο Παρίσι άσκησε η Τουρκία καταγγέλλοντας τις «αλαζονικές» δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν που επικρίνουν τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία κατηγόρησε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο ότι «θέτει σε κίνδυνο» τα συμφέροντα της Ευρώπης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε για άλλη μια φορά αλαζονικές δηλώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος αρχηγός κράτους «προάγει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις δηλώσεις του, ο Μακρόν επιχειρεί να δώσει μαθήματα, μιλώντας με τα παλιά αποικιοκρατικά αντανακλαστικά της χώρας του».

«Ο πρόεδρός μας αντλεί πάντα τη δύναμή του από τον τουρκικό λαό. Λαός και κυβέρνηση είχαν πάντα μια καρδιά μπροστά σε τέτοιες ψευδαισθήσεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν» συνέχισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολούθως, το ΥΠΕΞ καλεί τη Γαλλία «να πάρει θέση υπέρ της συμφιλίωσης και του διαλόγου, αντί να ενεργεί, τυφλά, σαν υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου, που κάνουν μονομερή και προκλητικά βήματα, κρατώντας όμηρο την ΕΕ. Αυτή είναι η απαίτηση που έχουμε από τους Ευρωπαίους συμμάχους και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων