Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Με ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η προμήθεια φαρμάκων

Χωρίς προβλήματα και διεκπεραιώνοντας όλα τα ραντεβού που μπορούν να υλοποιηθούν ημερησίως για την παράδοση φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) σε ασφαλισμένους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ολοκληρώθηκε και σήμερα η υλοποίηση του μέτρου στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Μάλιστα για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη έχουν προγραμματιστεί περισσότερα ραντεβού.

Πλέον η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισπεύδει τις διαδικασίες , προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η υλοποίηση της παραλαβής των ΦΥΚ από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και στη Θεσσαλονίκη, στο Φαρμακείο επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, καθώς και η εξυπηρέτηση παραπάνω ραντεβού ημερησίως.

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ Αττικής χθες Πέμπτη εκτελέστηκαν πάνω από 4.500 συνταγές, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Γι αυτό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι τα Φαρμακεία του Οργανισμού θα παραμείνουν ανοιχτά, ακόμα και με προσωπικό ασφαλείας αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η προστασία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δώσαμε το πράσινο φως, για την εκτέλεση των 3μηνιαίων συνταγών, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να μην ταλαιπωρούνται κάθε μήνα για να έρθουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα επεκτείνουμε το μέτρο των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Βασίλης Πλαγιανάκος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων