Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σκόνταψε η Μέρκελ…!

Σύννεφα στον ειδυλλιακό ουρανό που έχει φτιάξει για τον εαυτό της η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δημιουργούν οι εκλογές στο Κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Κόντρα στην επικρατούσα άποψη ο Συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους κατάφερε να πετύχει νίκη στον νήμα με μια έδρα διαφορά, 69 έδρες έναντι 68 του Συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Η κυρία Μέρκελ «σκόνταψε» στην Κάτω Σαξωνία αλλά σώθηκε από μεγαλύτερη ήττα καθώς οι σύμμαχοί της στον κυβερνητικό συνασπισμό, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των εκλογών. Κόντρα στις προβλέψεις που τους έφερναν κοντά στο 5% κατάφεραν να αποσπάσουν ένα 10% και να αποτρέψουν μια εξευτελιστική ήττα για την Καγκελάριο της Γερμανίας λίγο πριν τις Ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου για την Καγκελαρία.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ να προηγούνται 17 μονάδες των Σοσιαλδημοκρατών, πυροδοτώντας μάλιστα και φήμες για παραίτηση του ηγέτη τους, Πίερ Στάινμπρουκ, το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει ότι η κ. Μέρκελ παραμένει ευάλωτη και υπάρχει πιθανότητα για ανατροπή των προβλέψεων το Σεπτέμβρη.

Το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη διέρχεται μια οικονομική κρίση και η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει γίνει συνώνυμο των πολιτικών λιτότητας έχει αρχίσει να ροκανίζει την άνετη πρωτοπορία της και στην πολιτική το οκτάμηνο που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αποτελεί αιώνα, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα βγει από τις κάλπες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων