Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σκοτώθηκε την ώρα που πήγαινε να πάρει καφέ στο παιδί της – Η τραγική ειρωνεία πίσω από τo δράμα (ΦΩΤΟ)

Συγκλονίζει ο αναπάντεχος θάνατος της Κικής Ρέσσου στο Αιγάλεω της Αττικής. Η μεγάλη ατυχία που της στοίχισε τη ζωή…

Η εκλιπούσα βρήκε ακαριαίο θάνατο το πρωί του περασμένου Σαββάτου (10 Σεπτεμβρίου 2016) στο Αιγάλεω στην Αθήνα όταν παρασύρθηκε από μία νταλίκα. Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας και στους χιλιάδες μαθητές της, που δίδαξε επί τόσα χρόνια υπηρετώντας στην Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική (Κική) Ρέσσου είχε κατέβει για να πάρει καφέ του γιου της, ο οποίος είναι προπονητής στο Αιγάλεω. Στεκόταν στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου, κι ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο, μία μπετονιέρα την χτύπησε.

ressou
ΦΩΤΟ από dete.gr

Η εκλιπούσα υπήρξε από τις πιο γνωστές καθηγήτριες φιλολόγους, μία δραστήρια γυναίκα, η οποία είχε ασχοληθεί και με τον συνδικαλισμό στον κλάδο της. Πολλοί την θυμούνται από τα χρόνια της εκπαιδευτικής της θητείας στο Πολυκλαδικό λύκειο, στην Κανακάρη (πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών) στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Γιαννιώτισσα στην καταγωγή, η Κική Ρέσσου είχε σπουδάσει στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων ενώ στη συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου είχε συγγενείς.

Η στενή της φίλη και συνάδελφος Ευγενία Αρβανίτη που γνώριζε καλά την Κική Ρέσσου εκμυστηρεύθηκε και τις μεγάλες προσωπικές στενοχώριες που έμελλε να βιώσει τα τελευταία χρόνια η εκλιπούσα. Η Κική Ρέσσου είχε χάσει πέρυσι και πρόπερσι τις δύο αδελφές της, οι οποίες έφυγαν από τη ζωή χτυπημένες από τον καρκίνο. Η τραγική επίσης ειρωνεία είναι πως η Κική Ρέσσου φρόντιζε πάντα να προσέχει στο δρόμο της και συμβούλευε τους άλλους να μην περπατούν στο δρόμο αλλά πάντοτε μέσα στο πεζοδρόμιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων