Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Σκουρλέτης: Δεν πάμε πουθενά με τις τεχνικές διαπραγματεύσεις. Απαιτείται πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο υπουργός εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο κλίμα από διάφορες φωνές που προέρχονται από τους θεσμούς, ακόμη και την ίδια την Λαγκάρντ.

Τη στιγμή λοιπόν που όλοι μιλούν για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης δηλώνει ότι «εδώ που έχουμε φθάσει απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις για να επιτευχθεί συμφωνία. Απαιτείται πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό.»

«Το καινούριο στοιχείο που προκύπτει, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι όχι μόνο ότι μία μερίδα των δανειστών ζητάει πράγματα, τα οποία ζητούσαν και μέσω του “mail Χαρδούβελη” αλλά υπάρχει μία παράλογη εμμονή στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και σε ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο και δεν επηρεάζουν την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της» σημείωσε ο υπουργός.

HTML tutorial

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης επανεπιβεβαίωσε αυτό που διαρκώς επαναλαμβάνεται από όλα τα κυβερνητικά στελέχη. «Επιμείνουμε στις κόκκινες γραμμές και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, για να υπάρχει αυτή η αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Οι κόκκινες γραμμές είναι κόκκινες, για να υπάρχουν. Αν είναι συνεχώς να τις πηγαίνουμε πιο πίσω ή να αλυσοδεθούμε με αυτές, τότε παύουν να είναι κόκκινες γραμμές» τόνισε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων