Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Σκουρλέτης: Θα αλλάξουμε το Σύνταγμα με προοδευτικό πρόσημο

Στην πρόθεση της κυβέρνησης για «αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας με πρόσημο προοδευτικό και με ατζέντα αντιδιαμετρικά αντίθετη με τις νομοτέλειες του νεοφιλελεύθερου δογματισμού», όσον αφορά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ημερίδα με τίτλο: «Δημοκρατία, δικαιώματα, διαφάνεια και δημόσιες πολιτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση: Η πρόκληση της Συνταγματικής αναθεώρησης», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και την οποία διοργάνωσε η περιφέρεια Αττικής.

«Η δυσμενής συγκυρία, η περιπέτεια στη χώρα, μας τα τελευταία έτη έχει τις ρίζες της, μεταξύ των άλλων, και στις δομικές παθογένειες του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αλλά και εν γένει στον τρόπο οργάνωσης και των τριών λειτουργιών της ελληνικής πολιτείας» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή την ημερίδα αναγνώρισε το πλήθος των προβλημάτων που εντοπίζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία μέσα από την αναθεώρηση του Καλλικράτη πρόκειται να εξαλειφθούν. «Πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με διαδικασίες που ξεκινούν με βαθύ δημοκρατικό διάλογο», τόνισε και έκανε γνωστό ότι οι προθέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι θετικές ως προς τις αναγκαίες αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν ελλείμματα που εμποδίζουν την εφαρμογή τους, το οποίο ανέφερε και κατ΄ ιδίαν σε συζήτησή του με την πρόεδρο του Κογκρέσου των περιφερειών κα Γκούντρουβν Μόσλερ Τόρνστρομ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων