Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει ακραία πολιτική λιτότητας

Κίνδυνο να έρθει νέο μνημόνιο εντοπίζει ο Πάνος Σκουρλέτης, ερμηνεύοντας τα μέτρα της κυβέρνησης ως απόδειξη της επιθυμίας της να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία στην οικονομία.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να οδηγηθούμε σε μια ακραία πολιτική λιτότητας. Ήδη έχει προωθηθεί από την κυβέρνηση, η μείωση κατά 20% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα«, ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Μega.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρέδωσε μια οικονομία που έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 2,8% «και τέλος 2019, προ κορωνοϊού, ήταν στο 1% η ανάπτυξη», ενώ σχολίασε την ανανέωση της θητείας του κ. Στουρνάρα θέτοντας το ερώτημα: «έχει μια κυβέρνηση την ελευθερία να διορίζει τραπεζίτη ή πρόκειται για μια τυπική διαδικασία;».

Υποστήριξε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που το κόμμα παρουσίασε χθες στο Ζάππειο, λέγοντας πως είναι η είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση δεν καταθέτει γενικούς άξονες πολιτικής, αλλά συγκεκριμένη δέσμη μέτρων κοστολογημένη με αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον τουρισμό, προβάλλοντας την πρόταση για ολιγοήμερες διακοπές με μία επιδότηση στους Έλληνες πολίτες, «κίνηση αναγκαία», όπως είπε ώστε «να μην μπουν λουκέτα».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση για εκλογή του αρχηγού του κόμματος από τη βάση,με το επιχείρημα ότι «είμαστε σε μια στιγμή που όλα τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν στα ζωτικά ζητήματα της χώρας και του λαού».

«Δεν είναι στον ορίζοντά μας το συνέδριο, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. Είναι έξω από την ατζέντα μας αυτά τα θέματα», είπε και θύμισε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν είναι μείζον θέμα ο τρόπος εκλογής του Προέδρου.

«Άλλες είναι οι προκλήσεις σε σχέση με το ρόλο του σύγχρονου ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε με νόημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων