Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Σκρέκας: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κύρια πύλη εισόδου για υγροποιημένο αέριο στη Ν.Α. Ευρώπη

Τον σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας και της ενεργειακής επάρκειας της χώρας ανέλυσε ο Κώστας Σκρέκας, στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 – 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Δρομολογούμε άμεσα την επέκταση της δυναμικότητας του σταθμού αεριοποίησης LNG στη Ρεβυθούσα, με την προσθήκη μίας τέταρτης πλωτής αποθήκης», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, εκτιμώντας ότι η κατασκευή μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6-10 εβδομάδες. Παράλληλα, το ΥΠΕΝ εξετάζει την αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης στον σταθμό της Ρεβυθούσας, κατά 12%, για την κάλυψη των αιχμών ζήτησης φυσικού αερίου.

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κύρια πύλη εισόδου για υγροποιημένο αέριο στη Ν.Α. Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τον σταθμό της Αλεξανδρούπολης, που θα παραδοθεί το 2023, προωθείται η δημιουργία δύο νέων σταθμών LNG στην Κόρινθο και την Αλεξανδρούπολη (δεύτερος).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων