Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Σκυλακάκης: Οι πληγέντες της πανδημίας δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους

Για τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα εισοδήματά τους, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους», ανέφερε στον ΑΝΤ1, ενώ διευκρίνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος. Όπως εξήγησε στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Τέλος, για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανέφερε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

HTML tutorial

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων