Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

ΣΟΚαριστική αποκάλυψη: Έρχονται νέες περικοπές για περισσότερους από 1. εκατ. συνταξιούχους!

Νέος πονοκέφαλος, ο ισχυρότερος ίσως για την κυβέρνηση Σαμαρά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, έρχεται για το Μαξίμου και το υπ. Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένεται θα δουν τις επικουρικές συντάξεις τους να ψαλιδίζονται και άλλο αρκετά από τις αρχές του 2015!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, υπάρχει έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων περίπου 1.050.000 συνταξιούχων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να φθάσει το 7%-8%.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, συγκεκριμένα στη σελίδα 5, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων