Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Σοκαριστική εξομολόγηση ενός ανήλικου τζιχαντιστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με τον ακριβή αριθμό των παιδιών που χρησιμοποιούνται από τους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS ως βομβιστές αυτοκτονίας ή ως ελεύθεροι σκοπευτές, ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές για δεκάδες παιδιά, ακόμα και μικρότερα των 12 ετών, που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 15χρονος Yasir, πρώην μέλος της ISIS, αναφέρει ότι καθημερινά φορούσε μια ζώνη εκρηκτικών, ενώ προσθέτει ότι οι τζιχαντιστές του είχαν δώσει επίσης ένα πιστόλι και ένα καλάσνικοφ.

«Η ζώνη αποτελούνταν από εκρηκτικά και TNT. Στη μία πλευρά είχε το καλώδιο πυροκρότησης», εξηγεί.

Ο Yasir προσχώρησε στην ISIS μαζί με τον πατέρα του. Αρχικά είχαν ενταχθεί στο Μέτωπο Αλ Νόσρα. Όταν όμως η οργάνωση προσχώρησε στην ISIS εκείνοι δήλωσαν πίστη και υποταγή στο Χαλίφη.

Ο 15χρονος αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές κρατούσαν όλους τους ανήλικους απομονωμένους και δεν τους επέτρεπαν να επικοινωνούν -ούτε καν τηλεφωνικά- με τις οικογένειές τους.

Υποβάλλονταν σε καθημερινή κατήχηση. Η ISIS δηλητηρίαζε το μυαλό τους με την δολοφονική ισλαμιστική ιδεολογία, ενώ παράλληλα τους εκπαίδευαν για το πεδίο της μάχης.

«Μας έβαζαν να σερνόμαστε κάτω από πλέγματα, τα οποία έκαιγαν…Πηδούσαμε μέσα από φλεγόμενους δακτύλιους και οι εκπαιδευτές μας απειλούσαν ότι θα μας πυροβολούσαν αν σταματούσαμε», αποκαλύπτει ο Yasir.

Όταν τελείωσε η εκπαίδευσή του, ο Yasir ανέλαβε χρέη φρουρού. Η μητέρα του τον εκλιπαρούσε να φύγει, αλλά εκείνος της απαντούσε ότι «όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στη τζιχάντ».

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πατέρας του αποφάσισε να δραπετεύσει, καθώς δεν συμφωνούσε πλέον με τις πρακτικές των τζιχαντιστών.

Ξεγέλασε τον Yasir ότι δήθεν πάνε σε μια αποστολή και τον πήρε μαζί του στην Τουρκία…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων