Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Σοσιαλιστής μέσω…. Χρυσής Αυγής!

H πολιτική έχει γίνει σαν τη μαγειρική. Στην προσπάθειά τους οι πολιτικοί να κερδίσουν σε πρωτοτυπία, μοιάζουν με τους σεφ που ανακατεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους, κάνοντας τον Έλληνα να νοσταλγεί μια απλή, παραδοσιακή φασολάδα.

Τα τερτίπια που ξεκίνησε ο Βενιζέλος με τη “Χρυσή Αυγή” είναι αμιγώς επικοινωνιακά. Πιστεύει πως με την πρωτοβουλία αυτή θα καταφέρει να συσπειρώσει ένα παραδοσιακό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των στελεχών του, τόσο από τα «δεξιά» (Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης, κλπ) όσο και από τα «αριστερά» (Ανδρουλάκης, Μαριλίζα και λοιποί). Οι «φασίστες» είναι ό,τι πρόχειρο βρήκε μπροστά του για να το χρησιμοποιήσει ως «σανίδα σωτηρίας», την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει μέσα στην απαξίωση και την ανυποληψία.

Αν χρειάζεσαι τη Χρυσή Αυγή για να δείξεις πως είσαι….σοσιαλιστής, τότε κάτι δεν πάει καλά. Θεωρώ πως ο Βενιζέλος είναι αρκετά έξυπνος για να ξέρει πως είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πολιτικούς, για τον οποίο τα συναισθήματα μιας τεράστιας πλειοψηφίας πολιτών ξεκινούν από την αντιπάθεια και φτάνουν στην αποστροφή.

Ξέρει δηλαδή, πως όποιον βάζει απέναντί του, αυτομάτως τον καθιστά συμπαθή. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με την πρωτοβουλία του να τεθεί εκτός νόμου η “Χρυσή Αυγή”. Η απάντηση που έρχεται αυθόρμητα στα χείλη των περισσότερων είναι: «καλύτερα να τεθεί εκτός νόμου ο Βενιζέλος».

Υπάρχει μια λεπτή διαφορά ανάμεσα στην έννοια του θάρρους και στην έννοια του θράσους. Εξωτερικά ως συμπεριφορές μπορεί να μοιάζουν αλλά ξεκινούν από διαφορετικά κίνητρα κι αυτό φαίνεται. Όταν σήμερα το νομοθετικό έργο των βουλευτών έχει στην ουσία καταργηθεί και η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που είναι η δημοκρατική ευαισθησία του συνταγματολόγου καθηγητή όπως και του Προέδρου της «δημοκρατικής παράταξης»; Σφυρίζει αδιάφορα! Τι άποψη έχει επίσης για τις πλείστες όσες φορές κακοποιήθηκαν κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δημοκρατικά αυτονόητα για να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες τόσο της κυβέρνησης Παπανδρέου όσο και της κυβέρνησης Παπαδήμου; Δεν έβγαλε μιλιά! Ακόμη και για το περιβόητο «δημοψήφισμα» του ΓΑΠ φρόντισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο για να μην απαντάει στους δημοσιογράφους.

Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να πείσει– όσα βίντεο κι αν ανεβάσει στο you tube- πως η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής ξεκινάει από την πρόθεση υπεράσπισης της δημοκρατίας; Πόσο υποτιμά επιτέλους τη νοημοσύνη των Ελλήνων;

Το μόνο που θα καταφέρει η πρωτοβουλία Βενιζέλου είναι να δώσει στη «Χρυσή Αυγή» το “τέλειο άλλοθι” που θα της επιτρέψει να “ξεπλυθεί” από το νεοναζιστικό βιογραφικό της, να μετονομαστεί σε “Ελληνική Αυγή” – όπως έχει ήδη προαναγγελθεί- οπότε και θα επαναλανσαριστεί πολιτικά ως ένα δεξιό υπερσυντηρητικό κόμμα. Ήδη από τη «σβάστικα», έφτασαν στον «φοίνικα» της 21ης Απριλίου. Λίγο ακόμη και θα φτάσουν στον «πυρσό» και τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν και στη Συγγρού και στην Ιπποκράτους.

ΥΓ1: Είναι πιθανόν ο Βενιζέλος να μην ξέρει πως με όλα αυτά που κάνει, διευκολύνει τη Χρυσή Αυγή; Αποκλείεται, αφού είναι πολύ έξυπνος.

ΥΓ2: Ο έτερος σοσιαλιστής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως ιδρύει τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Όχι δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον Τάσση από τη Μεταμόρφωση (για την ακρίβεια του επωνύμου επιφυλάσσομαι, μου το μετέφερε μεγαλοπασόκος της Β Αθήνας και δεν είμαι σίγουρος αν το άκουσα σωστά).

ΥΓ3: Τουλάχιστον η Διαμαντοπούλου ακολουθεί το σωστό δρόμο για τον σοσιαλισμό. Το ζεϊμπέκικο!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων