Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Σουηδία: Oι αρχές ρίχνουν σε πάρκο κοπριά για απομάκρυνση των πολιτών

Οι αρχές της πόλης Λουντ, της Σουηδίας βρήκαν έναν ευφάνταστο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να χειριστούν τις επικείμενες συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της «Βαλπουργίας νύχτας» εν μέσω πανδημίας

Μπορεί η Σουηδία να επικρίνεται για τη μη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι αρχές στο Λουντ αποφάσισαν να δράσουν εν όψει της αυριανής παραδοσιακής γιορτής της Άνοιξης. Έτσι, θα απλώσουν κοπριά από περιττώματα πουλερικών στα πάρκα της πόλης για να αποθαρρύνουν τη διοργάνωση της παραδοσιακής «Βαλπούργιας νύχτας», σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο δήμος, σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι σκοπεύει να τοποθετήσει φράγματα γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, και ζήτησε από τους κατοίκους να ματαιώσουν τα σχέδια τους για την παραδοσιακή Βαλπούργια νύχτα, που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πάρα πέρα, όπως εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς θα απλώσουν έναν τόνο κοπριάς από περιττώματα πουλερικών μέσα στο πάρκο, προκειμένου με αυτό να πετύχουν δύο στόχους ταυτόχρονα: να διατηρηθεί το γκαζόν και να μείνουν μακριά όσοι μπουν στον πειρασμό να παραβιάσουν περιορισμούς που έχουν σχέση με την επιδημία.

«Η κοπριά που παράγεται από περιττώματα πουλερικών μυρίζει τρομερά άσχημα», δήλωσε ο Γκούσταβ Λούντμπλαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της πόλης.

«Δεν είναι πολύ ευχάριστο να καθίσεις εκεί κρατώντας μια μπύρα στο χέρι με μια τέτοια μυρωδιά» πρόσθεσε.

Οι εκδηλώσεις για την παγανιστική γιορτή, που μπορεί να προσελκύουν έως και 30.000 επισκέπτες, είναι “αυθόρμητες”, καθιστώντας αδύνατη την απαγόρευσή τους στην πράξη. Το Λουντ είναι μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιούπολεις της Σουηδίας και η πλειονότητα των 125.000 κατοίκων της είναι φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη γιορτή, την «Βουλπουργία νύχτα», παίρνει το όνομά της από το Valborg στη Σουηδία, μια πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή, που συμβολίζει το τέλος του χειμώνα και κατά τη διάρκεια της φιέστας οι Σουηδοί τραγουδούν και ανάβουν φωτιές στα πάρκα και τους κήπους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/AFP

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων