Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Σρέντερ: Δεν ξέρω αν είναι συνετή η απόφαση του SPD να πάει στην αντιπολίτευση

«Δεν ξέρω αν ήταν συνετή η απόφαση του SPD να πάει στην αντιπολίτευση», είπε ο πρώην καγκελάρος τη Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ σε εκδήλωση για την «ημέρα της Aσφάλισης 2017» η οποία διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» σήμερα στο Βερολίνο.

«Εν τούτοις αποφασίστηκε και τώρα θα πρέπει όλοι οι πολιτικά εμπλεκόμενοι να αποφασίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη για το τι πρέπει να γίνει. Σύμφωνα με τα δεδομένα θα υπάρξει βέβαια μια κυβέρνηση μεταξύ της  Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruenen).

Νομίζω ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το καταφέρουν. Ο σχηματισμός πλειοψηφιών για να λαμβάνονται αποφάσεις στο Κοινοβούλια θα είναι πάρα πολύ δύσκολoς με έξι κόμματα, αλλά θα επιτυγχάνεται τελικά. Τώρα το σημαντικό είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και η Ευρώπη χρειάζεται μια σταθερή Γεραμνία στο κέντρο της. Νέες εκλογές δεν θα ήταν σκόπιμες. Δεν μπορεί να πεί κανείς σε μια δημοκρατία, δυστυχώς ψηφίσατε λάθος, προσπαθήστε και πάλι», πρόσθεσε ο κ. Σρέντερ.

σχετικα αρθρα

113 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img