Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στα ευρωπαϊκά μοντέλα η νέα μπαταρία της Tesla

Η είδηση έρχεται από Twitter, το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας του Elon Musk, ο οποίος μαζί με την ανακοίνωση σχετικά με τις μπαταρίες επιβεβαίωσε επιπλέον ότι τα Model Y που θα κατασκευάζονται στο Βερολίνο θα έχουν το νέας σχεδίασης μονοκόμματο υποπλαίσιο στο εμπρός και πίσω μέρος του αμαξώματος ενώ θα χρησιμοποιείται και ένα νέο σύστημα βαφής.
Ο Musk τόνισε πως μετά τη Γερμανία οι νέες τεχνολογίες θα εφαρμοστούν μέσα στην επόμενη διετία και στα εργοστάσια του Φρίμοντ των ΗΠΑ και της Σαγκάης στην Κίνα. Η νέες μπαταρίες αναμένεται να φέρουν μια σημαντική αναβάθμιση της συνολικής λειτουργικότητας των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η δομή στο εσωτερικό της μπαταρίας θα είναι σημαντικά πιο συμπαγής με τα στοιχεία να είναι σε άμεση επαφή μεταξύ τους παίζοντας ουσιαστικό δομικό ρόλο. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην αγωγιμότητα και την απόδοση όσο και στην αναβάθμιση της στρεπτικής ακαμψίας όλης της μπαταρίας.
Η νέα μπαταρία έχει τον κωδικό 4680 ο οποίος έχει προκύψει από τις διαστάσεις των στοιχείων της τα οποία είναι 46×80 χιλ. Τα νέα στοιχεία θα παράγονται από την ίδια την Tesla και όχι από τις Panasonic, CATL και LG Chem στις οποίες είχε αναθέσει την κατασκευή των στοιχείων που χρησιμοποιεί στις μπαταρίες της σήμερα. Οι νέες μπαταρίες 4680 αναμένεται να έχουν πέντε φορές υψηλότερη ενεργειακή χωρητικότητα και θα προσφέρουν μια αύξηση της αυτονομίας της τάξης του 16% κατά μέσο όρο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων