Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Στα μαύρα η Μέρκελ για την επίθεση στο Βερολίνο

Σε διάγγελμα που έκανε σήμερα το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ντυμένη στα μαύρα, είπε ότι πολλοί τραυματίες παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει βαθιά εμπιστοσύνη σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

«Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά, όπως επιβάλλει ο νόμος», τόνισε η καγκελάριος, που δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχθηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης. Οπως είπε, της είναι δύσκολο να καταλάβει πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που αγκάλιασε τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

«Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί μετά από αυτή την πράξη;» αναρωτήθηκε η καγκελάριος, σε δραματικό τόνο. «Δεν ξέρω πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αυτό. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε τις αγορές των Χριστουγέννων. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με τον φόβο. Θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί και με όλους όσοι θέλουν να ζουν μαζί μας στη Γερμανία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων