Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Στα Σκόπια βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας που ζούσε πριν τα μαμούθ

Μία ανακάλυψη, σε χωράφι των Σκοπίων, δεν επιβεβαιώνει απλώς τις θεωρίες, αλλά είναι ικανή να ξαναγράψει την ιστορία. Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.

Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων. Τα απολιθώματα ελέφαντα που βρέθηκαν στο χωράφι των Σκοπίων, είναι ηλικίας 8 εκατ. ετών.

Επιστήμονες από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών των Σκοπίων και από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Σόφιας, μελέτησαν τα δείγματα και όπως ανακοίνωσαν, τα απολιθώματα προέρχονται από προϊστορικό ελέφαντα, που έζησε πριν από 8 εκατ. χρόνια, την εποχή του Μειοκαίνου, στη σημερινή περιοχή Dolni Disan, στο κέντρο των σημερινών Σκοπίων. Το βάρος του ήταν σχεδόν 10 τόνοι και η ηλικία του ήταν περίπου 50 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων