Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Στα χέρια της ΕΛΑΣ αποκαλυπτικό γράμμα της Αγγελικής- Οι έρευνες και το τρίτο βαν του Ξηρού στο όρος Αιγάλεω

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ένα σκισμένο γράμμα, που είχε συντάξει η Αγγελική, η νεαρή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες για το χτύπημα που ετοίμαζαν στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha, στο σημείωμά της η Αγγελική Σ. Αναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τον άνθρωπο που θα της προμήθευε τις ποσότητες εκρηκτικής ύλης, δείχνοντας έντονη δυσφορία για την καθυστέρηση στην παράδοση των υλικών. «Πήγα στο μαγαζί και μου είπε θα είναι έτοιμα παραμονές Χριστουγέννων. Ετσι μου ‘ρχεται να πάω να τον βρίσω» αναφέρει.

Στο γράμμα που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου, η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει πολλά ανδρικά ονόματα, τα οποία εκτιμά ότι είναι ψευδώνυμα, κωδικοποιημένα μηνύματα αλλά και σημειώσεις για τον τρόπου που προμηθεύτηκαν τον βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ) που βρέθηκε στην γιάφκα.

«Θα βγουν οι Πυρήνες και ας βγει και όποιος άλλος μπορέσει» γράφει επίσης μεταξύ άλλων η Αγγελική Σ. Αναφερόμενη στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τέλος, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκρυπτογραφήσει τις περιοχές που εκινείτο η Αγγελική προ της σύλληψης Ξηρού: Είναι τα Εξάρχεια, η Σαρωνίδα και η Αμφιθέα και εκεί στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν νέας γιάφκας.

Την ίδια ώρα, ένα βαν που φέρεται να χρησιμοποιούσε η ομάδα του Ξηρού εντοπίστηκε από τις Αρχές και στο όρος Αιγάλεω, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα αποτελούσε “εργαλείο” διαφυγής προς το Λουτράκι, για τον Μανώλη της 17Ν και την ομάδα του, μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το βαν έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά προκειμένου να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για ένα όχημα μάρκας Renault, τύπου Kangoo, την εξαφάνιση του οποίου είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης του στις 30 Δεκεμβρίου 2014.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων