Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Σταϊκούρας: Απώλεια 2,5% του ΑΕΠ για κάθε μήνα κρίσης από τον κορωνοϊό

Την εκτίμηση ότι κάθε ένας μήνας κρίσης θα στοιχίζει στο ΑΕΠ 2, 5 μονάδες, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104, 6 ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό διαρκώς θα εμπλουτίζεται. Επισήμανε ότι για την Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα θα είναι αυτό στον τουρισμό. Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι κάθε μήνα η κρίση στοιχίζει στο ΑΕΠ 2,5 μονάδες, με την Ελλάδα να κινδυνεύει με βαθιά ύφεση λόγω των απωλειών στον τουρισμό.

Αναφορικά με τις κατηγορίες εργαζομένων που δεν επωφελούνται από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας εκανε λόγο για ορθολογική προσέγγιση από το οικονομικό επιτελείο και τόνισε ότι διακρίνονται όσοι πραγματικά πλήττονται από την κρίση.

Σταϊκούρας: Πιθανό και νέο πακέτο στήριξης τον Μάιο

Απαντώντας σχετικά με τις αντοχές των μικρών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα ρευστότητας ενώ το κράτος ενισχύει εργοδότες και εργαζόμενους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέο πακέτο στήριξης τον Μάιο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Sure ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα είναι μέχρι 100 δισ ευρώ και φαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει μέχρι 1,4 δισεκατομμύρια. «Αυτή η απόφαση πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη πιο φιλόδοξες πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία» σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνοντας ότι η επιλογή της Ελλάδας είναι η αμοιβαιοποίηση του χρέους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων