Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Σταϊκούρας για Επιστρεπτέα 6 – «Το κράτος θα πληρώνει όσο χρειαστεί»

«Το κράτος θα συνεχίζει να πληρώνει όσο χρειαστεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στους πληττόμενους από την πανδημία. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το επόμενο δίμηνο προγραμματίζουμε την 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Κατά το Μάρτιο θα καλύψει Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

«Το κράτος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην επιχειρηματικότητα. Έχουμε τη δυνατότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 32 δισ. ευρώ» τόνισε. Όπως ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα, θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών με μειωμένα ενοίκια η επιστροφή του 50% στους ιδιοκτήτες για το μήνα Νοέμβριο.

Ο κ. Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν ένα κομμάτι προσωπικού τους, όσο αυτοί εκτιμούν, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης δηλαδή το κράτος να αποζημιώνει τις απολαβές τους. Ερωτηθείς για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «έχουμε δώσει δυνατότητα παράτασης για τον Απρίλιο του 2021 και είχαμε πει ότι το ποσό δεν θα κατατεθεί αμέσως, αλλά θα είναι σε άτοκες ή έντοκες δόσεις ανάλογα με το χρονικό διάστημα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων