Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Σταϊκούρας: Οι μαξιμαλιστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα σε μνημόνια

Επίθεση του Χρήστου Σταϊκούρα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προτάσεις για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται δημοσιονομικά και ταμειακά την υγειονομική κρίση με τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε προσφυγή σε μνημόνιο.

«Αντιστρόφως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε μνημόνια. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει δώστε ακόμα περισσότερα χρήματα, δημοσιονομικά ύψους 14 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα κάντε αναστολές, όπως κάνετε τώρα ως κυβέρνηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αναστολή σημαίνει ότι ένας πολίτης δεν θα πληρώσει, αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στις δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό το κενό πρέπει κάποιος να έρθει να το καλύψει. Και ποιος το καλύπτει; Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Το συνολικό κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 14 συν 10 δηλαδή 25 δισ. Πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα; 20 δισ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μαξιμαλιστική πρόταση του και με την ανεύθυνη αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα στα μνημόνια. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο γιατί έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στην μετά-κορωνοϊού εποχή» υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: Θέλουμε να επικοινωνούμε με τις αγορές

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση μένει στους ίδιους άξονες πολιτικής υπερασπιζόμενοι τις ελληνικές θέσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για πτυχές των ευρωπαϊκών αποφάσεων. «Θέλουμε να επικοινωνούμε με τις αγορές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε τακτά διαστήματα» σχολίασε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων