Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Σταμάτησε η αξιολόγηση στο δήμο Καβάλας

Η αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων στο δήμο της Καβάλας άρχισε στις 2 Οκτωβρίου αλλά σταμάτησε πολύ νωρίς. Χθες οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των δημοτικών υπηρεσιών συνάντησαν τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και την ενημέρωσαν ότι δε θα κάνουν το παραμικρό επί της διαδικασίας, άσχετα εάν αυτή έχει αρχίσει με αυτό-αξιολόγηση πενήντα περίπου απλών υπηρεσιακών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, η αξιολόγηση αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου από τους απλούς υπαλλήλους, επεκτείνεται δε και φτάνει έως και τη διοίκηση έκαστου δήμου. Ένας από τους αξιολογητές προβλέπεται να είναι ο δήμαρχος σε κάθε δήμο της χώρας.

Στις 2 Οκτωβρίου, πενήντα περίπου απλοί υπάλληλοι αξιολόγησαν εαυτούς, νούμερο μάλλον μικρό για το δήμο Καβάλας. Την ίδια ημέρα διευθυντές και προϊστάμενοι των δημοτικών υπηρεσιών συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης, αφού διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίον τη δρομολογεί το Υπουργείο. Το σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων της Καβάλας πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε τα μέλη του να μη μετέχουν στην αξιολόγηση.

Χθες όλοι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι του δήμου Καβάλας ενημέρωσαν σχετικά τη δήμαρχο, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά. Ίδιες όμως είναι οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή παντού καταγράφονται διαφωνίες δημοσίων υπαλλήλων όπως επίσης και δημοτικών υπαλλήλων, για τον τρόπο που άρχισε και υλοποιείται η αξιολόγηση αν και όπως φαίνεται η διαδικασία μάλλον θα μείνει στα χαρτιά. Χθες, οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι της Καβάλας ζήτησαν από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή, προκειμένου να πληρωθούν τους μισθούς των τριών προηγούμενων μηνών. Σήμερα θα βρίσκονται και πάλι στο δικαστήριο, αφού αυτή τη φορά θα συζητηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον ίδιο λόγο.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων