Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάποιοι αναλυτές ακόμα και τώρα υποστηρίζουν το αυτονόητο για αυτούς ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και ότι δεν μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας.
Αν την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό τον ταυτίζουν με την ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ και την Γερμανική Ευρώπη και φυσικά αυτό το κάνουν για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους και τον μισθό τους τότε πρέπει να ξέρουν ότι το παραμύθι τελείωσε εδώ και πολύ καιρό.
Και η αλήθεια είναι ότι η «δικιά τους Ευρώπη» δεν είναι απλώς σπίτι μας αλλά θέλει να μας πετάξει έξω από τα σπίτια μας και από την ίδια την πατρίδα μας που ήδη αιμορραγεί από τα παιδιά της που μεταναστεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν αντέχουν να συμβιώνουν με τα λαμόγια που κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμη και προκαλούν παντοιοτρόπως.
Ο κυρίαρχος λαός πλέον δεν παρακαλεί αλλά απαιτεί….και προειδοποιεί ότι τυχόν «έξυπνες κωλοτούμπες» μπορούν από τραμπολίνο να μετατραπούν σε ηθικά και νομικά «ικριώματα¨ δικαιοσύνης».
Η Ελλάδα πίστεψε και πιστεύει στην πραγματική Ευρώπη ακριβώς γιατί ο Ελληνικός Πολιτισμός την δημιούργησε.
Ο Έλληνας βιώνοντας έστω και με τα ελαττώματα του μέσα στο περίγραμμα της παράδοσης και της καθημερινότητας του αισθάνεται ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρωπαϊκή Αγορά των Τοκογλυφικών Αγορών.
Μας πιέζουν και μας λένε οι τοκογλύφοι ότι ο χρόνος τελείωσε και δεν ξέρουν οι «οι οικονομικοί δαίμονες» ότι τελείωσε ο δικός τους χρόνος. Η Ουκρανία παρ όλες τις συμφωνίες ειρήνευσης που θέλουν να πετύχουν άνοιξε από πέρσι τέτοιες μέρες τις πύλες της πυρηνικής κόλασης κάτι που κανείς εχέφρων δεν εύχεται. Αντίθετα αυτό το επιθυμούν διακαώς για να μας κάψουν οι ανθρωποκτόνοι δαίμονες.
Στις «συναντήσεις» λοιπόν κοροϊδεύουν την άσημη και καταχρεωμένη Ελλάδα, τις προσφέρουν λύσεις με άλλο περιτύλιγμα αλλά με τις ίδιες επώδυνες συνέπειες.
Την στιγμή μάλιστα που οι «οικονομικοί δαίμονες» γνωρίζουν την κατάληξη…
«Το χρέος είναι βουνό ή τοξικό όπως το λέει ο υπουργός Οικονομικών και απειλεί να καταστρέψει την Ελλάδα, καθ’ ότι η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου φρόντισε μετά την υπογραφή του μνημονίου και του PSI επί Γιώργου Παπανδρέου να μετακυλήσει τόκους για τα επόμενα χρόνια, φορτώνοντας τους στο αρχικό κεφάλαιο.
Εξ’ ου και η «βόμβα» που έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ότι δηλαδή το χρέος έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, από τα τρέχοντα στοιχεία προκύπτει πως το χρέος σήμερα αγγίζει τα 324 δισ. ευρώ, δηλαδή φθάνει το 181% επί του ΑΕΠ.
Αντί να μειώνεται, όπως δήθεν είχε προβλέψει η τρόικα και η κυβέρνηση (όπως άλλωστε μιλούσαν και για ανάπτυξη η οποία ποτέ δεν ήρθε), αυτό αυξάνεται δραματικά και θα συνεχίσει όσο η χώρα είναι σε ύφεση και οι Ευρωπαίοι πιέζουν για μνημονιακές πολιτικές.
Γιατί λοιπόν φτάνουμε μετά τις «αγρυπνίες – ολονυκτίες» των Eurogroup σε σχέση με την Ελλάδα σε τεχνητά αδιέξοδα;
«Το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι χθεσινές συνομιλίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Independent, τονίζοντας ότι αν και δεν αναμενόταν μια συμφωνία, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν ούτε σε ένα κοινό ανακοινωθέν για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνεται, το πλήρες αδιέξοδο μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί για κάποιους αναλυτές δείγμα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι περισσότερο του αναμενόμενου εκτεταμένες.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η μη υπογραφή ενός κοινού ανακοινωθέντος οφείλεται περισσότερο στη διαφωνία της ελληνικής πλευράς ως προς τη φρασεολογία, ήτοι διαφώνησε με τη λέξη «επέκταση» του παρόντος προγράμματος.
Πρόκειται για μια απογοητευτική εξέλιξη, όπως σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής της KBC Securities, Mathiaw van der Jeugt, όχι επειδή απέτυχαν να συμφωνήσουν, αλλά διότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια μικρή βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν τις επόμενες ημέρες στον δρόμο προς τη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Από την άλλη, οι αγορές φοβούνται ότι η αποτυχία εξεύρεσης μιας συμφωνίας σύντομα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια άτακτη έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, με πιθανούς ευρύτερους κλυδωνισμούς στις αγορές.¨
Ας Θυμηθούμε τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Φρανσουά Εζμπούρ και αναδημοσιεύει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»
Για να σώσουμε την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό ενοποιητικό έργο που έχει γίνει μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους, ο Εζμπούρ δεν βλέπει κανέναν άλλον δρόμο από μια συντεταγμένη διάλυση του ευρώ» υπογραμμίζει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και συνεχίζει: «Μια σωτηρία της Ευρωζώνης μέσω της αυστηρής συμμόρφωσης προς τους διευρυμένους κανόνες του Μάαστριχτ αποκλείεται, όπως πιστεύει ο Εζμπούρ… Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* «ΕΘΝΟΣ» την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
Σε αυτή την Ευρώπη όπως την κατάντησαν ΕΦΙΑΛΤΗ ( και αυτό είναι Ελληνική λέξη) δεν πρόκειται να ζήσουμε στάση πληρωμών στην στενή έννοια του όρου αλλά βιώνουμε ήδη «ΣΤΑΣΗ ΜΥΑΛΩΝ»