Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Στη Σκωτία βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία (ΦΩΤΟ)

Φόβοι εκφράζονται για το οκταμελές πλήρωμα πλοίου με κυπριακή σημαία,το οποίο βυθίστηκε στις ακτές της Σκωτίας.

ship2

Το φορτηγό πλοίο Cemfjord που μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο ανατράπηκε 24 χλμ από την πόλη Γουίκ βορειοανατολικά της Σκωτίας και έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα παρακείμενου σκάφους.

ship1

Παρά την άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των οκτώ ναυτικών, επτά εκ των οποία είναι Πολωνοί και ένας από τις Φιλιππίνες, δεν κατέστη δυνατή η ανάσυρσή τους.

ship3

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί εξανεμίζονται καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε πως εντοπίστηκε το κουφάρι του πλοίου, χωρίς ωστόσο να βρεθούν επιζώντες.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και όπως επισήμανε ο Μπιλ Φαρκούχαρ, μέλος των σωστικών συνεργείων, στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC: «Είναι πολύ παράξενο, ειδικά με την εξελιγμένη τεχνολογία για την πρόβλεψη του καιρού που έχουμε στις μέρες μας».

Επισήμανε, μάλιστα, πως ό,τι συνέβη, συνέβη πολύ γρήγορα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν τη στιγμή του ναυαγίου.

Στο μεταξύ, η εταιρία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των μελών του πληρώματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων