Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Στην Αμερική ταξιδεύουν εκθέματα από 21 ελληνικά μουσεία

Στο Μόντρεαλ του Καναδά θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη έκθεση που έχει διοργανωθεί με θέμα της αρχαία Ελλάδα. Ο τίτλος της είναι «Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο».

Η έκθεση θα επιτρέψει στους επισκέπτες της να περιηγηθούν σε 5000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Περιλαμβάνει πολλά από τα ωραιότερα εκθέματα των ελληνικών μουσείων, καρπούς των αρχαιολογικών ανασκαφών, που διηγούνται τα επικά κατορθώματα των Ελλήνων ηρώων από την πολιορκία της Τροίας μέχρι τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο ιστορικός περίπλους ξεκινά από το 6000 π.Χ με σκοπό να αναδείξει τις βαθιές ρίζες του ελληνικού πολιτισμού και τελειώνει με την δημιουργία της αυτοκρατορίας του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες της έκθεσης, ο επισκέπτης θα μάθει πολλά για τις στρατιωτικές εκστρατείες των Ελλήνων αλλά και για ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα όπως η γέννηση της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών και των επιστημών. Περισσότερα από 500 εκθέματα, μεταξύ των οποίων είναι το περίφημο πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου,τα αγάλματα νέων και τα κτερίσματα αρχαίων τάφων, θα είναι οι ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι.

Τα εκθέματα προέρχονται από 21 ελληνικά μουσεία με κυριότερους τροφοδότες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκτός από τον Αγαμέμνονα και τον Μέγα Αλέξανδρο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον Όμηρο, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τους θρυλικούς βασιλιάδες Φίλιππο τον δεύτερο και τον Λεωνίδα. Η έκθεση αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία καθώς υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρια στους επισκέπτες της.

imagecarrousel_les-grecs_jpg

682g1a-masque-dit-d-agamemnon-16e-siecle-avt-jc

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων