Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Στην ΕΤΧ Capital η λίστα πελατών της ALPARI

Στην κατοχή της ETX Capital πέρασε η λίστα πελατών της ALPARI. Η εξαγορά της λίστας από τη γνωστή εταιρεία συναλλαγών CFD και forex, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε μετά από συμφωνία με την KPMG, που είναι και ο ειδικός εκκαθαριστής.

Υπενθυμίζεται ότι, η Alpari άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και τελικά διέκοψε τη λειτουργία της, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να μην παρεμβαίνει στην ισοτιμία του Ελβετικού Φράγκου.

Έτσι, όλες οι συναλλαγές και τα υπόλοιπα των πελατών της πάγωσαν.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσης μεταξύ του εκκαθαριστή και της ΕΤΧ, οι οποίες και κατέληξαν σε deal, που δίνει στην τελευταία τη δυνατότητα να ανοίξει αυτόματα λογαριασμούς στις πλατφόρμες συναλλαγών της για τις 160 χιλιάδες πελατών της Alpari (uk).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, “Μέσα απο αυτή τη συμφωνία, έχει δημιουργηθεί ήδη ο μηχανισμός, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πελάτες της Alpari να μεταφέρουν αυτόματα τα συμφωνημένα υπόλοιπά που τους χρωστούνται, απο την KPMG αλλά και το Αγγλικό Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, το FSCS, απευθείας στο νέο τους λογαριασμό στην ΕΤΧ Capital.

Τα υπόλοιπα πελατών υπολογίζονται σε πάνω απο 100 εκατ. δολλάρια.

O κ. Andrew Edwards, CEO της ΕΤΧ Capital, δήλωσε πως “είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συμφωνία, αφού έτσι μπορούμε να ισχυροποιήσουμε δυο απο τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας μας: την περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής βάσης μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την διεύρυνση της δραστηριότητάς μας στην πλατφόρμα συναλλαγών ΜΤ4. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι για τους πελάτες της Alpari. Η εταιρεία μας διαθέτει πολλές πλατφόρμες σε πολλές γλώσσες και σε συνδυασμό με την μακρά εμπειρία μας στην διαχείριση πελατείας, είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών της Alpari. Κι ενώ οι πελάτες αυτοί μπορούν να ζητήσουν τα χρήματά τους μόνοι τους απο απο την εκκαθάρισση, ευελπιστούμε πως τελικά θα δεχθούν τη δική μας προσφορά για βοήθεια, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αποζημίωσή τους με τον πλέον ανώδυνο τρόπο και τα υπόλοιπά τους να μεταφερθούν στην ETX Capital”.

Ο κ. John Wilsson, Πρόεδρος της ETX Capital, δήλωσε ότι “στο πρώτο τρίμηνο τα αποτελέσματά μας ήταν πάρα πολύ καλά, παρά τα γνωστά προβλήματα τα οποία υπήρξαν στην αγορά και τα οποία ήταν τα αίτια της πτώσης της Alpari, προερχόμενοι δε απο ένα 2014 με ρεκόρ κερδών, αυτή η συμφωνία θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματά μας δίνοντάς μας έξτρα ώθηση σαν εταιρεία”.

Η ΕΤΧ Capital, είναι μια πολύ γνωστή εταιρεία παροχής online συναλλαγών μέσω με διεθνή παρουσία. Οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας τις ιδιόκτητες πλατφόρμες της εταιρείας, αλλά και την πλατφόρμα ΜΤ4, σε μια τεράστια γκάμα προϊόντων, όπως συνάλλαγμα, δείκτες, μετοχές και εμπορεύματα.

Η προκάτοχος της ETX Capital ιδρύθηκε στο Λονδίνο to 1965 και η εταιρεία προσφέρει online συναλλαγές απο το 2002. Σήμερα προσφέρει συναλλαγές σε πάνω απο 6000 προϊόντα σε 20 διεθνείς αγορές, ενώ έχει πάνω απο 150 εργαζόμενους στο Λονδίνο. Επίσης διατηρεί γραφεία σε πολλά μέρη του κόσμου”. 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων