Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στη γωνία περιμένουν τον Παπαδημούλη

Πιο σκληροπυρηνικός και από τους πιο “ακραίους’ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε απόψεις το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της β’ Αθηνών Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Παπαδημούλης, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ προ αμνημονεύτων χρόνων είχε καθιερωθεί στην συνείδηση των ψηφοφόρων του κόμματός του ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που επιπλέον εξέφραζε τις απόψεις της δεξιάς ή “εκσυγχρονιστικής” πτέρυγας της Κουμουνδούρου.

Ο Παπαδημούλης όμως μεταλλάχτηκε. Ή καλύτερα ταυτίστηκε απόλυτα με την ηγεσία μυρίζοντας εξουσία. Έτσι, ενώ μέχρι πέρυσι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν για τον ίδιο περίπου ένας ανίκανος αρχηγός τώρα είναι κάτι παραπάνω από σωτήρας της χώρας.

Ο Παπαδημούλης δεν αγνοεί ότι οι “σύντροφοί” του δεν έχουν τις ίδιες “φιλικές” διαθέσεις για το πρόσωπό του. Για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κουβέντα. Ο Παπαδημούλης αποτελεί “κόκκινο πανί” από την εποχή που επιτίθετο στον Αλέκο Αλαβάνο και σε στελέχη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς λέγοντας ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τον ΣΥΝ σε κομμουνιστικό και ακραίο κόμμα.

Επιπλέον, ο Τσίπρας και η ομάδα του τον θεωρούν ξένο σώμα. Δεν ξεχνούν τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Παπαδημούλη εις βάρος τους την περίοδο τού 2009 όταν εκείνος τούς κατηγορούσε ότι τον έκοψαν από ευρωβουλευτή, βάζοντας πρώτο στην λίστα τον εκλεκτό τους Νίκο Χουντή. Επίσης δεν ξεχνούν ότι ο Παπαδημούλης έθετε εμμέσως πλην σαφώς και θέμα ηγεσίας.

Όλα αυτά για τον Παπαδημούλη είναι περασμένα ξεχασμένα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την ηγετική ομάδα που τον περιμένει στην γωνία. Απλώς δεν ασχολείται μαζί του μεθυσμένη προς το παρόν από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων