Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Στη μαύρη λίστα βάζει τα προϊόντα made in Turkey ο δήμος Σουφλίου

ε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο δήμος Σουφλίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

Έβαλε STOP σε τουρκικά προϊόντα, θέλοντας έτσι να δείξει την έντονη ενόχλησή του από τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να προμηθευτεί παιχνίδια τουρκικής προέλευσης για παιδική χαρά του Σουφλίου, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Έτσι ζήτησε από την οικονομική επιτροπή, την τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε το συγκεκριμένο όργανο να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν είτε ελληνικό, είτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

“Το τελευταίο διάστημα δεινοπαθήσαμε εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Τουρκία“, δηλώνει στην Hellas Journal, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος. Και συμπληρώνει: “Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και ακριβό, αλλά και τουρκικής προέλευσης. Έτσι, ζητήσαμε από την ανάδοχο εταιρία, να το αντικαταστήσει με κάποιο ελληνικό ή με προέλευση από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ”.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή δεν θα σταματήσει και προέβλεψε ένα “θερμό καλοκαίρι” για τον Έβρο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων