Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό πολεμικό καταμαράν USNS Carson City

Την ώρα που η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται στο ζενίθ, έχοντας ξαναβγάλει το Oruc Reis νότια του Καστελλόριζου, στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε ένα ακόμη θηριώδες αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

Οπως αναφέρει και το flashnews.gr, σε μια περίοδο που οι κινήσεις πολεμικών πλοίων στην περιοχή μόνο ως συνηθισμένες και εθιμοτυπικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν, ειδικά όταν αφορούν σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατέφθασε στην περιοχή της Σούδας το «θηριώδες» καταμαράν USNS Carson City, το οποίο έχει καταπλεύσει στη βάση της Σούδας στο Μαράθι προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κονστάντζα Ρουμανίας.

Σε μια αντίστοιχη συγκυρία, στις 18 Αυγούστου, στη Σούδα είχε καταπλεύσει και το «αδελφάκι» του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο «γίγας» USS Hershel «Woody» Williams, το οποίο – όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο, θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, να συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του βοηθού του Μαικ Πομπέο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων