Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν 119 μετανάστες από το Αφγανιστάν

Στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, έφτασαν χθες 119 μετανάστες από το Αφγανιστάν, με ειδική πτήση charter από την Καμπούλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι μεταξύ άλλων, πρώην υπουργός του Αφγανιστάν, δικαστές, επιφανείς δικηγόροι, γυναίκες ακτιβίστριες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τις οικογένειες τους, των οποίων η ζωή κινδύνευε από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, η χώρα, όπως τονίζει το υπουργείο, έχει προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε 700 ακόμα Αφγανούς (συνολικά 819), οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να μετεγκατασταθούν σε τρίτες χώρες, κατόπιν διακρατικών συμφωνιών.

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες για την νόμιμη εγκατάσταση προσφύγων. Δεν παύει, όμως να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και να είναι αμείλικτη απέναντι στα κυκλώματα λαθροδιακινητών και την παράνομη μετανάστευση», αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανακοίνωσή του.

Τους μετανάστες υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων