Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Στην.. απομόνωση ο Μπερλουσκόνι

Ψήφο…εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μάριο Μόντι για τις επερχόμενες εκλογές στην Ιταλία έδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε την απαρέσκεια του για τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. Ζόεφ Ντολ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις πολιτικές θέσεις Μπερλουσκόνι ως «λαϊκιστικές», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του κόμματος στον απόηχο των εκλογών να εξαναγκάσουν τον «Καβαλιέρε» σε υποχρεωτική αποχώρηση από την παράταξη.

Στις πολεμικές ιαχές δεν άργησε να απαντήσει ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Ντολ δεν εκπροσωπούν σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες».

Εν τω μεταξύ, ο Μπερλουσκόνι έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη «καυτό» ζήτημα, τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η στροφή του πάνω στο θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων στο εσωτερικό του συνασπισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κύκλοι που πρόσκεινται στην υπερσυντηρητική Λίγκα του Βορρά υποστηρίζουν πως ο ηγέτης της Ρομπέρτο Μαρόνι είναι έξαλλος από τα πρόσφατα φιλικά προς τους γκέι «ανοίγματα» του Σίλβιο και προβλέπουν ότι η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών για την νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα αποβεί μοιραία για την συμμαχία των δύο κομμάτων ενόψει εκλογών.

Όμως, η χαριστική βολή στις πολιτικές φιλοδοξίες του Μπερλουσκόνι έρχεται δια χειρός του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο οποίος συμπαρατάχθηκε με τον Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι σε ένα κοινό «μέτωπο» εναντίον του Καβαλιέρε.

Άλλωστε, μια μετεκλογική συμμαχία με τον «Προφεσόρε» αποτελεί την μοναδική διέξοδο του ηγέτη της κεντροαριστεράς Μπερσάνι για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην γειτονική χώρα, καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι κανένα από τα ιταλικά πολιτικά κόμματα δεν αναμένεται να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στις εκλογές για να αναλάβει μόνο του τα «ηνία» της χώρας.

Τι κι αν ο Μπερλουσκόνι εξαπέλυε μύδρους εναντίον του Μόντι ότι εκτελούσε αναντίρρητα τις εντολές της Μέρκελ και βύθισε στη δίνη της ύφεσης την Ιταλία, τι κι αν κατηγορούσε σκοτεινούς κύκλους εκ Βερολίνου για την πτώση του από την εξουσία, γεγονός παραμένει πως η «ιερή συμμαχία» μεταξύ Μόντι και Μπερσάνι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος εν αναμονή της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου, εκτοπίζοντας τον «Καβαλιέρε» από το πολιτικό προσκήνιο της Ιταλίας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων