Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Στην Ελλάδα ο Πομπέο – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του

Στο ισχυρόττερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με φόντο την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Κυριακής, ενώ θα επισκεφθεί και τη Σούδα μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι κρίσιμος εταίρος των ΗΠΑ με τον οποίος «μοιραζόμαστε βασικούς στρατηγικούς στόχους» και «αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια και κρίσιμης σημασίας εταίρο στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Τέλος, στην ανακοίνωση οι ΗΠΑ χαρακκτηρίζουν τη χώρα μας «κλειδί» για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης.

Σήμερα στις 10 το πρωί ο κ. Πομπέο θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν στρατιωτικά θέματα και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πομπέο στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κρήτη, εκεί όπου θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός και αύριο, Τρίτη 29/9 θα επισκεφθούν μαζί τη ναυτική βάση της Σούδας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων