Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Στην Πειραιώς πάει και η Millennium

Όπως πολύ έγκαιρα σας είχαμε πληροφορήσει, η Πειραιώς βρίσκεται σε απόσταση…αναπνοής από το deal με την Millennium και υπενθυμίζουμε ότι έχουμε προβλέψει ότι το ΤΤ θα ενσωματωθεί στο νέο τραπεζικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί από τη διοίκηση της Αlpha Bank.

Με την ένταξη της Millennium στον όμιλο Πειραιώς, η τράπεζα πλησιάζει το στόχο της κάλυψης του 10% κεφαλαιακών αναγκών στην Αύξηση Κεφαλαίου από τις αγορές. Η Γαλλική Societe Generale θα βάλει 180 εκατ. ευρώ στην Αύξηση Κεφαλαίου της Πειραιώς -όπως αυτό έχει συμφωνηθεί μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών- και η Πορτογαλική BCP που είναι η μητρική της Millennium, θα συμμετάσχει με 200 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου.

Έτσι, από τα 530 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να τοποθετηθούν από ιδιώτες επενδυτές στην Τράπεζα Πειραιώς, έχουν εξασφαλιστεί τα 380 εκατ. ευρώ και μένουν να εξευρεθούν άλλα 150 εκατ. ευρώ. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι και το τσέχικο και ρώσικο fund που ήδη κατέχουν μαζί ποσοστό περί το 8,5% αλλά και οι υπόλοιποι υφιστάμενοι μέτοχοι που κατέχουν σεβαστό ποσοστό, θα συμμετάσχουν και εκείνοι στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Οι δύο τράπεζες βρίσκονται στη φάση κατά την οποία διενεργείται ο προκαθορισμένος έλεγχος στην προς εξαγορά τράπεζα (Millennium) και σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές εγκρίσεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Μέχρι την ολοκλήρωση της εν λόγω συμφωνίας, υπάρχει ένας αστερίσκος ο οποίος αφορά την επανακεφαλαιοποίηση της Millennium με άλλα περίπου 300 εκατ. ευρώ, διότι έχει καλύψει μόνο τα 100 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα, από το σύνολο των 400 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει η ΤτΕ από την πορτογαλική μητρική της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων