Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Στην Skroutz εισήλθε ως μέτοχος μειοψηφίας η CVC Capital

Στην απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Skroutz Α.Ε. προχώρησε η CVC Capital Partners διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της στις υπηρεσίες online εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι η CVC, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές τοποθετήσεις στο χώρο της υγείας συγκροτώντας, έπειτα από εξαγορές, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό πάροχο υπηρεσιών στη χώρα μας.

Οι συζητήσεις μεταξύ της CVC Capital Partners και της Skroutz είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν η συμφωνία διευρύνει τις δυνατότητες της Skroutz για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυναμική για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Σημαντικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, όπως το ύψος της επένδυσης και με ποιο τρόπο έγινε (μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, εξαγορά κοκ) ή το μερίδιο που πλέον κατέχει η CVC δεν έγιναν γνωστά.

Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κλείνοντας τα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Skroutz, κάνουμε ένα νέο βήμα στην ιστορία της εταιρίας. Η συμφωνία μας με την CVC Capital Partners είναι αποτέλεσμα μιας δυναμικής πορείας ετών και συνεχούς προσπάθειας για εξέλιξη. Έρχεται δε σε μια σημαντική στιγμή για την εταιρία, προκειμένου να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, βελτιστοποιώντας την αγοραστική εμπειρία των χρηστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα».

Η συναλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια προϊόντα σε πάνω από 4.500 ηλεκτρονικά καταστήματα. Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις.

Η CVC Capital Partners είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο. Από την ίδρυση της το 1981 έως και σήμερα έχει επενδύσει κεφάλαια άνω των 134 δισ. δολαρίων παγκοσμίως υλοποιώντας περισσότερες από 300 επενδύσεις, ενώ σήμερα διαχειρίζεται assets αξίας άνω των 82 δισ. δολαρίων. Διατηρεί γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων