Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Στην τρόικα οι τραπεζίτες για την ανακεφαλαιοποίηση

Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έγραψε σε επιστολή της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αν. Σακελλαρίου την οποία απέστειλε στους Έλληνες Τραπεζίτες.

Αυτή ήταν η πρώτη επιστολή που έγραψε η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος προς τους τραπεζίτες από τη στιγμή που ανέλαβε. Η αγορά το εξέλαβε ότι το ΤΧΣ επιθυμούσε να βάλει τέλος στη σεναριολογία για καθυστέρηση των Αυξήσεων Κεφαλαίου, κλπ.

Η απάντηση από τους τραπεζίτες ήρθε γρήγορα: «Θα το συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας όταν έρθουν». Αυτό είπαν και τελείωσε η κουβέντα εκεί. Το ζήτημα αφορά μόνο την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς αφού η Εθνική Τράπεζα θα καθυστερήσει να βγει στις αγορές (εφόσον τελικά βγει) όταν τελειώσει η νομική συγχώνευση με την Eurobank. Δηλαδή μετά τα μέσα Ιουλίου.

Η απάντηση των τραπεζιτών δεν ήταν τυχαία. Δηλαδή ότι θα το θέσουν ως ζήτημα προς διαπραγμάτευση στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Απλά, ίσως οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου να είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα το ντόμινο των επιπτώσεων που μπορεί να προκληθεί σε περίπτωση αποτυχίας μιας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι η Αν. Σακελλαρίου ήθελε να δείξει ποιο είναι το αφεντικό… Ίσως να είναι ο ίδιος λόγος που την τρίτη κιόλας μέρα η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος τσακώθηκε με τον Ολλανδό Πρόεδρο του ΤΧΣ, Paul Koster.

Πάντως, τον τελικό λόγο τον έχει η πραγματική τρόικα και όχι το ΤΧΣ ή οι Έλληνες τραπεζίτες…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων