Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Στις 19.00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την πανδημία και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Στις 19:00 θα μεταδοθούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Θα ανακοινώσει επισήμως και τι θα ισχύει με τους κλειστούς χώρους, ειδικά στην εστίαση, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού που εξαπλώνεται διαρκώς, φέρνει αναθεώρηση των αρχικών σχεδίων.Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας, “αναγκαία καθίσταται και η μετάβαση στην τρίτη φάση της εμβολιαστικής στρατηγικής μας.

Έτσι, o πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προηγηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας. Όσον αφορά τους κλειστούς χώρους της εστίασης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους και δεν θα ισχύσει το σύστημα επιλογής (μικτοί ή μόνο εμβολιασμένοι).

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αναπροσαρμόζονται συνεχώς καθώς τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες, ο κορονοϊός “χτυπά” πλέον τις μικρές ηλικίες με τον μέσο όρο ηλικίας των λοιμώξεων του ιού να είναι πλέον κάτω από τα 28 έτη, ενώ σταδιακά αρχίζουν να αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων