Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις 31 Ιανουαρίου το Brexit – Πως θα το υποδεχτούν στο Λονδίνο;

Ένα ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τα λεπτά μέχρι τη στιγμή του Brexit θα προβάλλεται πάνω στον τοίχο του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί επισήμως εκτός ΕΕ στις 11 τη νύχτα τοπική ώρα (μεσάνυχτα Βρυξελλών) την τελευταία ημέρα του μήνα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εκείνη τη μέρα θα προεδρεύσει υπουργικού συμβουλίου στη βόρεια Αγγλία, πριν απευθύνει ειδικό διάγγελμα στους πολίτες το βράδυ.

Τα κυβερνητικά κτίρια στο Γουέστμινστερ θα φωταγωγηθούν, ενώ η βρετανική σημαία θα κυματίζει σε όλους τους ιστούς που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα θα κυκλοφορήσει ειδικό αναμνηστικό νόμισμα των 50 πενών, στο οποίο θα αναγράφεται η φράση «ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη».

Ωστόσο, το σχέδιο των Brexiteers να ηχήσει εκτάκτως τη στιγμή του Brexit η καμπάνα του υπό ανακαίνιση κωδωνοστασίου του κοινοβουλίου, η γνωστή ως Big Ben, τελικά δεν θα καρποφορήσει, καθώς η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έκρινε υπερβολικά το κόστος του μισού δισεκατομμυρίου λιρών.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει αυτή τη «σημαντική στιγμή στην ιστορία» της χώρας «για να γιατρέψει τις διαιρέσεις, να επανενώσει κοινότητες και να ατενίσει τη χώρα που θέλουμε να χτίσουμε την επόμενη δεκαετία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων