Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Στις πλάτες της Δυτικής Αττικής πέφτει το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας

Αναβρασμός επικρατεί στην Δυτική Αττική, καθώς φαίνεται ότι προορίζεται να αναλάβει και πάλι τα μεγαλύτερα βάρη στη διαχείριση των απορριμμάτων της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Κάτι τέτοιο προκύπτει από την πρώτη καταγραφή των ανενεργών λατομείων που βρίσκονται στην Αττική και τα οποία η περιφερειακή διοίκηση θέλησε να μελετήσει προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως χώρους διαχείρισης απορριμμάτων.

Αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο σύνδεσμος ΕΔΣΝΑ, στον οποίο προεδρεύει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Σε προχθεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραλαβή της μελέτης.

Ενώ αρχικά γινόταν λόγος για την ύπαρξη 154 ανενεργών λατομείων στην Αττική, μετά από διάφορα κριτήρια αποκλεισμού που υιοθετήθηκαν, κρίθηκαν κατάλληλα τα 20, ενώ συγκεκριμένες χρήσεις προτείνονται μόνο για τα 18. Από τους 20 χώρους, οι 11 βρίσκονται στη Δυτική Αττική και σε αυτούς προτείνονται 5 χρήσεις ΧΥΤΥ, δηλαδή ταφή σκουπιδιών που έχουν υποστεί επεξεργασία, και 4 βαρύτερες χρήσεις ΧΥΤΕΑ, δηλαδή για την ταφή επικινδύνων αποβλήτων. Αντίστοιχα στην Ανατολική Αττική υπάρχουν τέσσερις χώροι λατομείων μικρότερης έκτασης και οι χρήσεις ΧΥΤΥ/ΧΥΤΕΑ προτείνονται για τους τρεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων