Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Στο φως τα μηνύματα Μπαλτάκου προς Κασιδιάρη – Έδινε συγχαρητήρια στην Χ.Α. για τους τραμπουκισμούς στη Βουλή

Οδηγίες στον Ηλία Κασιδιάρη για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, φέρεται να έδινε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. Όπως προκύπτει από τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό Ηλία Κασίδιάρη και τα οποία δημοσίευσε σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο αποστολέας (αναφέρεται ως Ζούμπος χωρίς μικρό όνομα) ενημερώνει τον προφυλακισμένο βουλευτή για συναντήσεις με τον Τάκη Μπαλτάκο και όσα του υπέδειξε ο τελευταίος.

Στο πρώτο μήνυμα, στις 5 Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει ότι ο Μπαλτάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με τον αδερφό του αρχηγού της Ν.Μιχαλολιάκου: “Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος”.

Στο δεύτερο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2013, ο κ.Μπαλτάκος φέρεται να ζητάει την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη (τότε υπουργός Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά): “Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει νά ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μού ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Τού ‘πα είμαστε ενήμεροι!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο άρθρα 62 και 83 είναι εκείνα που είχε προσθέσει σε νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης και έδιναν στον Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

HTML tutorial

Παρά τις τροποποιήσεις, τα άρθρα καταψηφίστηκαν, λόγω της κάθετης διαφωνίας βουλευτών της ΝΔ. Τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την «τροπολογία των 85» αφορά την πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος. Η τροπολογία καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από το μήνυμα ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης βρισκόταν σε επαφή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα.

Κατα τα ίδια στοιχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να έδινε και συγχαρητήρια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τραμπουκισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο Π.Ηλιόπουλος είχε προκαλέσει στη Βουλή, με ειρωνικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και αδιαφορώντας για τις παραινέσεις του προεδρείου. Το αποτέλεσμα ήταν ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής, για να τον απομακρύνει.

“Πέρασε ο Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο”, ήταν το σχετικό μήνυμα που έστειλε στις 17 Μαΐου 2013 στενός συνεργάτης του Ηλ.Κασιδιάρη στο κινητό του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, μετά το επεισόδιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων