Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Στο μυαλό του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος θα απαντήσει τον Αύγουστο στην πρόταση της ΕΠΟ για να επεκτείνουν το συμβόλαιο συνεργασίας τους μέχρι το 2016. Με την πρόταση του Σαρρή να είναι η διατηρησή των ετήσιων απολαβών του Πορτογάλου και η προσθήκη σημαντικών μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro 2016.

Το θέμα με τον Σάντος δεν είναι τα χρήματα. Σαφώς και είναι ικανοποιημένος από την προσφορά, παρότι είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να βρει αυτά τα χρήματα (650.000) σε κάποιο σύλλογο.

Ο Πορτογάλος δεν είναι απολύτως ευχαριστημένος από την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας σε θέματα οργάνωσης, υποδομών, προοπτικής. Έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο, δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την υλοποίησή του σε επίπεδο ανάπτυξης, καθώς το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους προγράμματα.

Οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είναι ένα άλλο ζήτημα. Ο Γιώργος Σαρρής απάντησε επιθετικά στα σχετικά σενάρια, λέγοντας ότι έχει μία άψογη συνεργασία με τον Σάντος και παρέπεμψε τους αμφισβητίες στον ίδιο τον προπονητή. Αλλά να πει κανείς ότι έχουν στενή επαφή, ότι συζητούν σε καθημερινή βάση όλα τα θέματα κι ότι υπάρχει «χημεία» ανάμεσά τους, δύσκολο…

Γενικά ο Σάντος είναι γκρινιάρης. Θα ήθελε καλύτερους παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καλύτερα γήπεδα, καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων, καλύτερη λειτουργία όλου του συτήματος της Εθνικής ομάδας.

Αυτό που τον κρατάει «ζεστό» είναι η εξαιρετική σχέση που έχει με τους στενούς συνεργάτες του στο τιμ. Τον Φύσσα, τον Βόκολο, τους ανθρώπους με τους οποίους έχει καθημερινή συνεργασία. Και έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτό το τιμ τον κάνει να δουλεύει με όρεξη και να μετριάζει τις ενστάσεις του για όλα τα υπόλοιπα.

Η εκτίμηση που υπάρχει στον κύκλο του Σάντος είναι ότι τελικά θα απαντήσει θετικά στην πρόταση της ΕΠΟ και θα συνεχίσει για άλλα δύο χρόνια. Πιέζοντας, ειδικά αν καταφέρει να πάει με την Εθνική στη Βραζιλία, για να αλλάξει όσο γίνεται το σκηνικό του ποδοσφαίρου στον τομέα που αφορά στον ίδιο και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων