Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι ευχαριστημένοι…!

Μόνο ιστορικό και πρωτοποριακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι δύσκολα μπορεί να αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό, αφού αναπαρήγαγε στοιχεία που παραπέμπουν σε ένα παλαιομοδίτικο κόμμα στο οποίο ζουν και βασιλεύουν οι ομάδες και οι μηχανισμοί.

Με το καλημέρα το Συνέδριο επικεντρώθηκε στις…απουσίες και όχι στην αναγκαιότητα ενότητάς του, όπως επίσης και στον τρόπο με τον οποίο ο κάθε κομματικός στρατός θα αυξήσει τις δυνάμεις του στα νέα όργανα. Επίσης το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι διακατέχεται ακόμη απο τα σύνδρομα του παρελθόντος που θέλουν τον προηγούμενο πρόεδρο κι εν προκειμένω τον Γ. Παπανδρέου να κάνει θριαμβευτική εμφάνιση στο συνέδριο για να δείξει ότι ελέγχει ακόμη μεγάλο τμήμα του κόμματος και τον νυν πρόεδρο Ευ. Βενιζέλο να επιχειρεί λίγο αργότερα να “απαντήσει” με δική του εντυπωσιακή είσοδο θέλοντας να καταδείξει ότι ο ίδιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Επίσης οι ταραχώδεις ψηφοφορίες που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου για το Καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις φανέρωσαν ότι οι κλίκες και οι φράξιες λειτούργησαν παρασκηνιακά στο Συνέδριο και παραλίγο να τινάξουν όλο το Συνέδριο στον άερα προκειμένου να περάσουν θέσεις και προτάσεις που εξυπηρετούσαν τις δικές τους εκλογικές σκοπιμότητες.

Την τελευταία ημέρα δόθηκε η μάχη των συσχετισμών με τις λίστες και τις παραλίστες να πρωταγωνιστούν στα πηγαδάκια και στους διαδρόμους του Συνεδρίου αφού η κάθε ομάδα έδινε τους δικούς της υποψηφίους για σταυροδότηση.

Παρ’ όλα αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανιζόταν απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις καθώς όπως έλεγαν συνεργάτες του κέρδισε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα πολιτικά θέματα (κείμενα, κατεύθυνση κόμματος, συμμετοχή στην κυβέρνηση), Παρέλειπαν βεβαίως να πουν ότι η οργανωτική διάσπαση των ίδιων των βενιζελικών ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων