Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Στο «περίμενε» οι νέοι αγρότες

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό από αρμόδια χείλη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πως θα συγκροτηθεί ένα στρατηγικό πλάνο (σε συνεργασία με άλλα αρμόδια υπουργεία όπως το Περιβάλλοντος), θα ληφθεί δέσμη μέτρων δηλαδή, που θα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την επιστροφή στην ύπαιθρο. Διότι μια κατεύθυνση πρέπει να την έχει κανείς, ειδικά αν δεν έχει ιδέα από τα αγροτικά….Άντε φορτώθηκες μια τσάπα και ξεκινάς; Πόσο μάλλον όταν ως κράτος επιθυμείς να βγεις από τον πάτο του βαρελιού με κινητήριο δύναμη την αγροτική ανάπτυξη. Οφείλεις να την κάνεις οργανωμένα και στοχευμένα, αλλιώς θα εξακολουθήσεις να είσαι ελλειμματικός και να εισάγεις ακόμη και πιπεριές (ναι, κι εδώ έχουμε έλλειψη) για να καλύψεις τις ανάγκες σου…Τέλος πάντων.

Περιμένοντας λοιπόν αυτό το σχέδιο δράσης, μαθαίνουμε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει μια προκήρυξη για νέους αγρότες. Για πρώτη εγκατάσταση νέων αγροτών για να είμαστε απολύτως ακριβής. Υπολογίζεται ότι με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια το πρόγραμμα αυτό θα αφορά περίπου 6.000 άτομα, τα οποία θα πριμοδοτηθούν με 17.000 ευρώ κατά μέσο όρο, για να ασχοληθούν με αυτό που τους ενδιαφέρει στον τομέα της γεωργικής παραγωγής ή της κτηνοτροφίας. Τα πως και τα γιατί, δηλαδή τις λεπτομέρειες για το ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνουν γνωστές με την επίσημη ανακοίνωση του. Έως τότε υπομονή.

ΥΓ: Κι αν σε κάποιον έκανε «κλικ» η πιπεριά ως μια ενδιαφέρουσα καλλιέργεια για να ασχοληθεί, να προσθέσουμε μια πληροφορία ακόμα : μεγάλο έλλειμμα εντοπίζεται στο …«κέρατο». Άσε που έχει κι εξαγωγικό ενδιαφέρον. Για την πιπεριά τύπου «κέρατο» μιλάμε πάντα, έτσι; Μην παρεξηγηθούμε καλοκαιριάτικα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων