Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

«Στο σφυρί» για… καλό σκοπό

Η δημοπρασία του οίκου Σόθμπυς στην Νέα Υόρκη συγκέντρωσε εκτός από πολλούς διάσημους και πολλά…εκατομμύρια δολάρια για καλό σκοπό.

Μεταξύ των διάσημων που έβγαλαν στο σφυρί προσωπικά τους αντικείμενα ήταν και η ποπ σταρ Μαντόνα η οποία «πούλησε» ένα έργο του ζωγράφου Fernard Leger χρονολογίας 1921 για 7,2 εκατ. δολάρια. Η τραγουδίστρια αγόρασε τον πίνακα το 1990 δίνοντας το ποσό των 3,4 εκατ. δολαρίων. Το έργο ονομάζεται «Τρεις γυναίκες στο κόκκινο Τραπέζι» και τα έσοδα από την μεταπώλησή του θα διατεθούν για την εκπαίδευση κοριτσιών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν καθώς όπως δήλωσε και η ίδια «Δεν μπορώ να δεχθώ ένα κόσμο όπου γυναίκες και κορίτσια τραυματίζονται, πυροβολούνται και σκοτώνονται είτε επειδή απλά πηγαίνουν στο σχολείο είτε επειδή διδάσκουν. Δεν έχουμε χρόνο να εφησυχάζουμε».

Μεταξύ των πολύτιμων αντικειμένων που δόθηκαν σε δημοπρασία ήταν και 22 διαμαντένια κοσμήματα της Ιταλίδας σταρ Τζίνα Λολομπρίτζιτα τα οποία την «συνόδευαν» σε στιγμές ορόσημο της καριέρας και της ζωής της και τα συνέλεξε τις δεκαετίες του ’50 και του ‘60. Τα κοσμήματα είναι δημιουργίες του οίκου Bulgari και εκτιμώνται από 300,000 έως 1,000,000 δολάρια το κάθε ένα ενώ τα χρήματα θα δοθούν υπέρ της έρευνας των βλαστοκυττάρων και της θεραπείας μέσω αυτών.

Δυστυχώς όμως, παρά τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της δημοπρασίας και τις φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το ποσό της προηγούμενης δημοπρασίας στην οποία πωλήθηκε το έργο του Edvard Munch «Η Κραυγή» για 119,9 εκατ. δολάρια, γεγονός που συγκαταλέγεται στα παγκόσμια ρεκόρ πώλησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων