Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Στο σφυρί η Mercedes και χλιδάτα έπιπλα του Αλέξανδρου Ωνάση (ΦΩΤΟ)

Στο σφυρί βγάζει η Εθνική Τράπεζα -ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., – αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση.

Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση που σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα, είχε σπάνια «κομμάτια» στη συλλογή του.

Έπιπλα επώνυμων οίκων που κοσμούσαν το γραφείο του Αλέξανδρου, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το αερόστατο και η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8.

Η πολυτελής Mercedes

onasis2

Το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Αλέξανδρος Ωνάσης το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Mετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Η πολυτελέστατη για την εποχή Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ. Όταν ο Αλέξανδρος θέλησε να την αποκτήσει, πλήρωσε 250.000 δραχμές, πόσο αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένας «θνητός» έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Τα χλιδάτα έπιπλα

onasis6

Δημοπρατούνται επίσης η σκαλιστή ξύλινη σειρά επίπλων που αποτελείται από ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, όλα της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας -έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος, αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.

Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ, που συνοδεύεται από το ειδικό τρέιλερ, το καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά, πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα.

Στο σύνολό τους όλα τα δημοπρατούμενα αντικείμενα έχουν εκτιμηθεί στις 31.000 ευρώ αν και αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τον στόχο.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα (οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη προσφορά έως τις 21 Οκτωβρίου).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων