Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Στο σκάνδαλο του αιώνα και ο Ινφαντίνο

Νέο σοκ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο με Μπλάτερ-Πλατινί, από την αποκάλυψη του «Guardian» ότι και ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο φέρεται να είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Panama Papers.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έγγραφα από την περιβόητη εταιρεία «Mossack Fonseca» εγείρουν ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξε ο νέος πρόεδρος της FIFA σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί επί των ημερών του, ως γενικός γραμματέας της UEFA.

Ετσι, αναφορά γίνεται σε συμβόλαια της περιόδου 2003-2006, μέσω των οποίων πουλήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της ομοσπονδίας στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2006 η UEFA πούλησε τα δικαιώματα σε μια εταιρεία από την Αργεντινή με την επωνυμία «Cross Trading» και εκείνη στη συνέχεια τα πούλησε σε μια άλλη («Teleamazonas») με περίπου τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αντίτιμο.

HTML tutorial

Επομένως, ως διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA, ο Ινφαντίνο είχε υπογράψει τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει πως όλες οι συμφωνίες εκείνης της περιόδου έγιναν «πάνω από το τραπέζι» και δεν υπάρχει καμία ευθύνη του Ινφαντίνο και της ίδιας, αφού δεν προέκυπτε από πουθενά ότι ο Γίνκις θα εμπλεκόταν έπειτα σε τέτοιες υποθέσεις.

πηγή: protagon.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων