Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Στο “σκοτάδι” το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εξαιτίας σπάνιας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Μια σπάνια και σοβαρή βλάβη βύθισε στο σκοτάδι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου εργάζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι το μεσημέρι δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε ότι κατά τις εργασίες που γίνονταν για την κατασκευή ενός γειτονικού δρόμου κόπηκε κατά λάθος το καλώδιο που τροφοδοτεί το κτίριό του. “Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης”, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Τζένιφερ Ψάκι, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά.

“Θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Pepco”, συμπλήρωσε.

Το γιγαντιαίο κτίριο δεν είχε ρεύμα αλλά οι υπάλληλοι μπορούσαν να πηγαινοέρχονται ελεύθερα ενώ ορισμένοι περίμεναν υπομονετικά στα γραφεία τους. Αρκετοί όμως επέστρεψαν στα σπίτια τους και εργάστηκαν από απόσταση. Πάντως, η καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, την οποία παρακολουθούν δεκάδες Αμερικανοί και ξένοι εκπρόσωποι του Τύπου, αναβλήθηκε.

Γύρω από το κτίριο—ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στις ΗΠΑ—δεν είχε ληφθεί κανένα ιδιαίτερο μέτρο ασφαλείας με αφορμή τη βλάβη στην ηλεκτροδότηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων