Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Στο στόχαστρο της ΕΕ WhatsApp και Skype

Διαδικτυακές εταιρείες, όπως αυτές που διαχειρίζονται το WhatsApp και το Skype, ανησυχούν ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νομοθετική αναμόρφωση φέτος το Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή πρόκειται να εισαγάγει μια σειρά νέων κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες, ορισμένες από τις οποίες θα ισχύουν για τις online υπηρεσίες μηνυμάτων οι οποίες έχουν αναδειχτεί σε ισχυρό ανταγωνιστή για τις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα SMS.

Η ένταξη των υπηρεσιών μηνυμάτων και κλήσεων μέσω διαδικτύου στο νόμο για τις τηλεπικοινωνίες θα δώσει στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές περισσότερη ισχύ για να ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι η επέκταση των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες θα προκαλέσει δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους. Πολλές επιχειρήσεις έχουν μία ευρωπαϊκή έδρα, αλλά μπορεί να ασκηθεί προσφυγή σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ αντιμετωπίζουν νομικές καταγγελίες. Το Facebook και η Google έχουν την έδρα τους στην Ιρλανδία, αλλά έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις του ιδιωτικού απορρήτου σε πολλές χώρες της ΕΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων