«To νόημα των διαπραγματεύσεων και η κριτική» τιτλοφορείται άρθρο που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γιώργος Κασιμάτης, αμφότεροι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου. Το άρθρο τους δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», μειωμένο όμως κατά… μία παράγραφο (νούμερο 6), όπως έσπευσε να ενημερώσει πριν τη δημοσίευσή του ο αναπληρωτής υπουργός, και με τον τίτλο: Η δανειακή σύμβαση δεν είναι ανάγκη να εγκριθεί από τη Βουλή.
Ευλόγως, προκαλεί ερωτήματα η επιλογή του ΔΟΛ να ρίξει «ψαλίδι» στη συγκεκριμένη παράγραφο και όπως φαίνεται από το tweet του αναπληρωτή υπουργού, δεν αποτελεί περίπτωση κατά την οποία… χτύπησε ο Δαίμων του Τυπογραφείου.
Η επίμαχη, έκτη και τελευταία παράγραφος είναι η παρακάτω, η οποία από ότι φαίνεται, συντάχθηκε από τον κ. Κασιμάτη:
6) Ας επιτραπεί στον πρώτο από εμάς, που δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν έχει τις εκείθεν απορρέουσες δεσμεύσεις, η διατύπωση των παρακάτω καταληκτικών σκέψεων: Παρατηρείται τελευταία μια πολύπλευρη κριτική των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, η οποία έχει σαφή τα στοιχεία της ενορχήστρωσης, άρα και της διεύθυνσης και κατεύθυνσης. Φαίνεται σαφώς να αποβλέπει στη διάσπαση της παλλαϊκής αντιμνημονιακής βάσης στις διαπραγματεύσεις. Η αντιπολίτευση αυτού του είδους που γίνεται κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της χώρας δεν είναι σύμφωνη με το πολιτικό ήθος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παρασυρθούν άδολοι πολίτες. Θα πρέπει να περιμένουν, όταν πραγματικά θα πρέπει να κριθεί η κυβέρνηση. Ο λαός θα έχει τον τελικό λόγο και την τελική κρίση.