Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στους επιστήμονες η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εξετάζει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους από ό,τι προβλέπεται τώρα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι σε ετοιμότητα για να δεχτεί και να «εισακούσει» την εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παραπάνω χώρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

Ο κ. Πέτσας έδωσε και μερικά παραδείγματα κλειστών χώρων όπου ενδεχομένως να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όπως τα εμπορικά κέντρα και οι εκκλησίες «όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός».

Μέχρι τώρα έχουν απαγορευτεί τα πανηγύρια και η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές, ενώ έχουν ενταθεί και οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι πως από τις 24 έως και τις 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 2.816 έλεγχοι στην Ελλάδα, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ σε 220 και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, συνολικά 90 ημερών.

«Ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε»
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανησυχίας φαίνεται να αποτελεί και η δημοσίευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Facebook.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι».

«Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες» συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, συνοδεύοντάς τη με ένα βίντεο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων