Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Στο χαμηλότερο επίπεδο έτους διαμορφώθηκε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων αντέδρασαν θετικά στην προοπτική μίας συμφωνίας με τους πιστωτές, η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει επί δεκαετίες τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκαν χθες, ωθώντας την απόδοση των 10ετών τίτλων στο 7,34%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο έτους έως τώρα, (τιμή προς απόδοση συνιστούν αντιστρόφως ανάλογα στοιχεία) και ενισχύοντας το σταθερό ράλι τους στους δύο τελευταίους μήνες.

Η απόδοση των ομολόγων λήξης του 2019, τα οποία είχαν φθάσει σχεδόν στο 20% κατά τη διάρκεια των περυσινών φορτισμένων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, έχει επανέλθει στο 7,6%.

Οι τιμές των ελληνικών μετοχών αυξήθηκαν, επίσης με το Χρηματιστήριο της Αθήνας να καταγράφει κέρδη 1,4%, τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη.

HTML tutorial

Τράπεζες, όπως η Morgan Stanley και η UBS, εξέδωσαν συστάσεις αγοράς για τις μετοχές ελληνικών τραπεζών, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι μία συμφωνία με τους δημόσιους πιστωτές θα δώσει στην Ελλάδα πρόσβαση σε νέες γραμμές πιστώσεων, αναφέρει το δημοσίευμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων